GAMMAL WEBBLÄSARE

Du har en för gammal webbläsare för att se denna site.

Uppdatera din webbläsare

SverigesEnergi El utan Påslag

Förköpsinformation gäller från och med 2018-08-29

Förköpsinformation

Här följer information om El utan Påslag som ska underlätta ditt beslut att teckna elavtalet och det är viktigt att du läser hela informationen. Om det är något du är osäker på kan du kontakta SverigesEnergi Kundservice på 020-98 87 00. Observera att förköpsinformationen endast är en kortfattad översikt av elavtalet. Fullständig information hittar du i ditt välkomsbrev som du får hemskickat inom ett par dagar efter att du tecknat elavtalet. De särskilda villkoren finns även här.

Skriftlig accept 

Skriftlig accept För ett giltigt avtal krävs att du som konsument skriftligen bekräftar SverigesEnergis erbjudande. Om skriftlig accept inte skett och SverigesEnergi har börjat leverera el behöver du inte betala något för den levererade elen.  

Kontaktuppgifter

El utan Påslag är ett elavtal från SverigesEnergi elförsäljning AB med  organisationsnummer 556894-2808 (SverigesEnergi), adress Hornsbruksgatan 28, 117 34 Stockholm, telefon 020-98 87 00 och e-post kundservice@sverigesenergi.se. Du kan hitta information om priser, oberoende konsumentinformation inkluderat användarrådgivning om tillgängliga energieffektivitetsåtgärder och jämförelseprofiler samt var du kan vända dig för att få hjälp vid en eventuell tvist här.

 

El utan Påslag

Du har valt SverigesEnergis avtal El utan Påslag. Det rörliga elpris du avtalar om bestäms månadsvis i efterhand och motsvarar SverigesEnergis volymvägda spotpris för den gångna månaden i dittt elområde, moms samt avgiften för elcertifikat på 5,40/kWh öre exklusive moms (6,75 öre/kWh inklusive moms). Månadsavgiften är 55 kr inklusive moms och du kommer få din faktura varje månad. Du kan välja att få din faktura med posten, som e-faktura eller via autogiro. Vill du ha hjälp att byta betalsätt kan du kontakta kunderservice. 

Priset för föregående månad (oktober) inklusive elcertifikat och moms var för respektive elområde

SE 1 (Luleå) 64,54 öre/kWh
SE 2 (Sundsvall) 64,95 öre/kWh
SE 3 (Stockholm) 65,18 öre/kWh
SE 4 (Malmö) 75,39 öre/kWh

Jämförpriset är det totala elpriset inklusive månadsavgift och var för samma period:

Förbrukning
2000 kWh
5000 kWh
20000 kWh
SE 1 (Luleå)
97,54 öre/kWh
77,54 öre/kWh
67,54 öre/kWh
SE 2 (Sundsvall)
97,95 öre/kWh
77,95 öre/kWh
67,95 öre/kWh
SE 3 (Stockholm)
98,18 öre/kWh
78,18 öre/kWh
68,18 öre/kWh
SE 4 (Malmö)
108,39 öre/kWh
88,39 öre/kWh
78,39 öre/kWh

Startdatum och bindningstid

SverigesEnergi sköter hela bytet åt dig med hjälp av den muntliga fullmakt du lämnat. Leveransstart är snarast möjliga med hänsyn till den bindningstid och/eller uppsägningstid du har hos din nuvarande elleverantör. Avtalet har 24 månaders bindningstid räknat från leveransstart.

Efter bindningstiden kommer avtalet att förlängas med 12 månader till samma priser och villkor om du inte säger upp avtalet en månad innan det löper ut.

Skulle du bryta avtalet i förtid blir du debiterad en administrativ avgift på 650 kr samt månadsavgifterna för den kvarvarande avtalsperioden. Om SverigesEnergi å sin sida inte fullföljer sin del av avtalet har du rätt till ersättning för den skada som kan påvisas.

Ångerrätt

Om du väljer att bekräfta detta avtal kommer du inom ett par dagar att få ett välkomstbrev med fullständiga villkor. Du har enligt distansavtalslagen 14 dagars ångerrätt från och med din sms-bekräftelse. Önskar du utnyttja ångerrätten kontaktar du vår kundservice eller så kan du skicka in den ångerblankett som finns på hemsidan. Om du väljer att starta leveransen av el under pågående ångerfrist och sedan ångrar avtalet behöver du endast betala för den el du förbrukar.

Rådgivning

Om du behöver oberoende rådgivning och hjälp med tvistelösning kan du vända dig till Konsumenternas energimarknadsbyrå eller Kommunala konsumentvägledare. För synpunkter och klagomål kan du även vända sig till Energimarknadsinspektionen eller Konsumentverket. Om du hamnar i tvist med SverigesEnergi och få tvisten prövad utanför domstol kan du vända sig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).  

 

Få Förköpsinformationen som pdf

Om du vill ha Förköpsinformationen som pdf skickad till dig, fyll i din e-post i fältet nedan.